M6Hn6mTQZW7TVc6E0RaEenFR2EI Geneza | Știai despre Istorie?

Geneza


Geneza,mitul genetic sau al creației reprezintă
termeni ai mitologiei ce explică printr-o abordare fie filozofică, fie legendară vastul proces de creare al lumii.
 Originea vieții. Universul "s-a îmbogățit" acum circa patru miliarde și jumătate de ani cu un nou astru, Planeta Pământ. Având miezul format dintr-o masă topită, ca un nucleu central încărcat de elemente grele ca fierul sau nichelul, în jurul căruia s-au așezat materiale mai ușoare, care au format învelișul și crusta, atmosfera Pământului era un amestec de vapori de apă și dioxid de carbon, de amoniac, metan și hidrogen sulfurat. Compoziția acestui amestec primitiv a contribuit, fără îndoială la apariția vieții.
  Originea vieții reprezintă una din cele mai importante subiecte ale stiinței, care continuă să stârnească discuții aprinse, deoarece are atât conexiuni filozofice cât și religioase. Ea este cea care îi desparte pe materialiști de spiritualiști, cei din urmă invocând intervenția divină.
Aceste teorii ale creaționismului sunt după cum urmează: mitologia egipteană, mitologia chineză, geneza în daoism, mitologia mesopotamică, mitologia persană, ideologia zoroastrismului, mitologia japoneză, mitologia hindusă, mitologia nordică, mitologia fino-ugrică, mitologia uralo-altaică, mitul turcesc, tătar și mongolic ce prezintă asemănări, mitologia tibetană, mitologia greacă, religia islamică, religia budistă, religia creștină, religiile gnostice, bogomilismul, mitologia incașă și mayașă.

In cursul Istoriei, problema genezei a dat naștere la cele mai variate teorii precum apariția subită a ființelor vii plecând de la materia moartă. Cercetările au demonstrat însă că generația spontanee este imposibilă. În 1910, D. Berthelot și H. Gaucheron obțin cu ajutorul energiei emise de un arc electric, substanțe compuse din carbon, oxigen, hidrogen și, uneori, azot, substanțe ce au o compoziție asemănătoare cu cea a materiei vii. În același an, a fost lansată o ipoteză conform căreia, moleculele vieții, sau "biomoleculele", s-ar fi format în mările primitive și tot acolo ar fi intrat în iteracțiune. Forțele fizice necesare acestor interacțiuni au jucat atunci un rol important. Ipoteza a aparținut entomologului italian Giglio Tos. Au apărut de asemni ipoteze legate de energii exterioare precum : trăznetul, radiația solară sau ultravioletă, căldura sau radioctivitatea.
O altă părere a fost aceea legată de coacervație, fenomen intermediar între solubilizare și precipitare.Acest fenomen ar fi intervenit în "supa primordială" pe care o formau oceanele în primele epoci din istoria Pământului.O nouă perspectivă este accea că de fapt energia chimică a Pământului, generată de izvoarele hidrotermale de pe fundul oceanelor, ar fi dat naștere proceselor vieții. Primele manifestări ale sexualității au apărut acum un miliard de ani. Fauna și flora se diversifică, treptat, în mări. Astfel începe minunata aventură a vieții!







0 Response to " Geneza "

Trimiteți un comentariu