M6Hn6mTQZW7TVc6E0RaEenFR2EI ianuarie 2011 | Știai despre Istorie?

Imagini care au rămas în Istorie






11 Septembrie - Turnurile gemene

Foreign Office-o instituția modernă ce a scris istorie

Istoria Marii Britanii și a Imperiului ei este una colorată și Foreign Office-ul, mai mult ca oricare altă instituție, a scris acea istorie prin politica externă dusă de miniștrii săi (foreign secretaries) precum Salisbury, Grey sau Palmerston. 
Foreign Office-ul este o instituție extrem de importantă a guvernului Britanic. În mod tradițional munca sa a fost desfășurată în spatele ușilor închise[1]. În prezent instituția reprezintă Ministerul britanic de Externe ( Foreign & Commonwealth Office), "FCO" sau "Foreign Office" pe scurt, și este responsabilă de promovarea intereselor britanice de peste mări şi sprijinirea cetăţenilor şi a întreprinderilor britanice din întreaga lume.

Te salvăm noi!

  Ești în criză de timp? Ai de efectuat un referat și nu ai timp, nu te pricepi, sau vrei pur și simplu să ieși cu prietenii, dar ai de făcut un  eseu... Ai nevoie de surse, sau sfaturi? Noi te putem ajuta! Cum? Nimic mai simplu, lasă adresa ta de email, tema referatului și în maxim 24 de ore zâna referatelor ți-l va aduce! Te vom ajuta cu plăcere!



Indexed pages Tool © SEO Chat™

URL
Enter URL

Enter Captcha To Continue
To prevent spamming, please enter in the numbers and letters in the box below

Report Problem with Tool.




Încercați Online Radio Player

Vă invităm să utilizați Online Radio Playerul nostru, un gadget  aflat în bara laterală  din stânga, foarte plăcut cu ajutorul căruia veți putea asculta diferite posturi de radio în funcție de preferințele dumneavoastră. Categoriile propuse de noi sunt PopRock, HipHop și PopRap. Pentru fiecare din aceste categorii există o varietate de posturi radio. Sperăm să vă placă și așteptăm eventuale sugestii.

Muzeul Unirii din Iași


Muzeul Unirii din Iaşi, situat în centrul orașului pe strada Alexandru Lăpuşneanu, nr. 14, îşi are sediul într-o clădire declarată monument istoric printr-un decret regal din 1919 și cuprinde un valoros patrimoniu de istorie modernă.. Înălţată pe la începutul secolului al XIX-lea mai precis 1806-1811 în stil neoclasic, clădirea muzeului, constituie ea însăși, primul și cel mai important exponat de muzeu. Construcția este înconjurată de un gard de fier și beton cu o singură latură situată în stradă. În interiorul curții este amenajat un spațiu verde dotat cu băncuțe. Intrare se face pe poarta principală care este păzită.
Patrimoniul său cuprinde piese şi documente originale care au aparţinut domnitorului Al. I. Cuza şi familiei sale. De asemenea, în colecţiile muzeului se regăsesc şi obiecte aparţinând familiei regale și ale aristocrației perioadei precum şi un fond numismatic.
Programul de vizitare este de marți pană duminică, între orele 10-17.

Apariția și dispariția coloșilor


Apariția vieții pe Pământ a reprezentat mult timp pentru omenire un semn de întrebare la care au încercat să răspundă atât oamenii de știință cât și teologii. Așa cum am vorbit în articolul legat de Geneză în majoritatea culturilor există legende legate de crearea vieții pe Pământ. Unii teologi au estimat date ale creației, care sunt fixate cu doar câteva mii de ani în urmă. De exemplu, în 1650, un episcop din Irlanda ar fi stabilit că lumea a fost creată în anul 4004 î. Hr. Acesta a plasat originea scheletelor (fosilelor) și a chochiliilor ce au fost descoperite în rocă în perioada potopului biblic afirmând că resturile ar fi aparținând creaturilor ce au pierit în urma acestuia. Fapt ce este greu de crezut având în vedere posibilitatea schimbării atât de bruște a planetei într-un timp atât de scurt.
   De fapt, în urma progresului, în prezent rocile pot fi datate exact, măsurând cantitatea de elemente radioactive din compoziția rocilor. De exemplu, se știe că un izotop radioactiv de carbon se descompune la intervale fixe, iar acest fapt este utilizat pentru datarea cărbunelui cu vechime de până la 50.000 de ani. Alte elemente pot data roci cu vechime și mai mare și dovedesc că istoria Pământului a început în urmă cu peste 4,5 miliarde de ani.

Geneza


Geneza,mitul genetic sau al creației reprezintă
termeni ai mitologiei ce explică printr-o abordare fie filozofică, fie legendară vastul proces de creare al lumii.
 Originea vieții. Universul "s-a îmbogățit" acum circa patru miliarde și jumătate de ani cu un nou astru, Planeta Pământ. Având miezul format dintr-o masă topită, ca un nucleu central încărcat de elemente grele ca fierul sau nichelul, în jurul căruia s-au așezat materiale mai ușoare, care au format învelișul și crusta, atmosfera Pământului era un amestec de vapori de apă și dioxid de carbon, de amoniac, metan și hidrogen sulfurat. Compoziția acestui amestec primitiv a contribuit, fără îndoială la apariția vieții.

Despre Istorie

Gustul pentru mister există în fiecare din noi. Enigmele istoriei ne captivează uneori chiar prea mult. Din păcate ele nu mai sunt întotdeauna tratate cu seriozitate dând, astfel, naștere la teorii și ipoteze neverosimile care, datorită ideilor diferiților autori, devin din ce în ce mai fanteziste. Dar nu trebuie să exagerăm, manifestând un scepticism abuziv. Există și mistere care pot fi în viitorul apropiat elucidate.Noi vom încerca să vă prezentăm o parte din aceste evenimete care au marcat evoluția omenirii și au rămas în istoria omenirii cât se poate de obiectiv.